WordPress onderhoudspakketten

Waarom updates installeren?

Open-source websitesystemen als WordPress ontwikkelen zich continu door. Nieuwe functies worden toegevoegd en bestaande functies verbeterd. Mochten er daarnaast fouten/bugs of beveiligingsverbeteringen worden gevonden, dan worden deze opgelost. Zo blijft alles werken volgens de laatste standaarden, wat ook weer helpt voor o.a. de online marketing (en Google-posities).

Updaten is noodzakelijk. Ook hosting-systemen ontwikkelen zich door en beveiligingsupdates vinden op ieder platform plaats. Voor websites gaan de ontwikkelingen zeer snel, waardoor er vaker updates zijn dan bijvoorbeeld Windows.

Voordelen continu doorontwikkelen

Voorheen werd een website vaak ontwikkeld en daarna stopte de ontwikkeling. Dit om vervolgens 2-5 jaar later weer een nieuw traject te starten en een ‘redesign’ door te voeren. Deze nieuwe site, weer een grote investering werd weer in enkele jaren afgeschreven en daarna herhaalde dit proces zich.

Door continu alle systemen up-to-date te houden, ontvangt de website alle nieuwe technieken en mogelijkheden. Zo blijft het systeem actueel, waardoor een nieuwe website ‘bouwen’ niet nodig is. De huidige inhoud kan, mede dankzij het CMS, ook continu worden bijgewerkt.

Het continu doorontwikkelen van een website zorgt op de lange termijn juist voor een kostenbesparing (geen groot redesign nodig) en ieder moment in de toekomst krijgt de bezoeker een moderne, relevante website te zien.

Welke updates zijn er:

Onderdeel

Frequentie

WordPress

Gemiddeld 1-3x per maand

Thema

Verschilt per thema: 1x per week tot 1x per kwartaal

Plug-ins

Verschilt per plug-in: 1x per maand tot 1x per jaar (dit geldt voor iedere plug-in die is geïnstalleerd, waardoor er wekelijks of zelfs dagelijks nieuwe updates zijn.

Wanneer updaten

Vrijwel ieder moment van inloggen staan er updates klaar. Direct installeren is meestal niet nodig. Voor de meeste klanten update Trender één a twee keer per maand alle onderdelen. Hierbij zijn enkele uitzonderingen:

 • Bij beveiliginsupdates worden updates zo spoedig mogelijk geïnstalleerd. Meestal is dit dezelfde dag. Daarnaast worden er systemen geïnstalleerd om dit direct te dichten (zodra bekend).
 • Bij zeer grote updates wordt er soms juist gewacht. Bijvoorbeeld de overstap van WordPress 5 naar 6 is te vergelijken met Windows 10 naar Windows 11. Door hier mee te wachten, ontdekken andere gebruikers als eerste bugs of combinaties met andere plug-ins die problemen geven. Dit wordt vervolgens opgelost, vandaar ook de vele kleine updates die vaak volgen na een zeer grote update.

Controle

Na het updaten dienen twee controles uitgevoerd te worden:

 • Site Health: Een tool van WordPress zelf die aangeeft of de site goed werkt. Trender zorgt hier voor een maximale score.
 • Website gebruiken: We klikken door de website om te kijken of de lay-out nog gelijk is en of de functies goed werken.

Mogelijkheden updates uitbesteden:

A) Zelf updates installeren

Vanuit WordPress kunnen de updates worden geïnstalleerd. Dit kan iedere gebruiker met beheerdersrechten. Hierdoor is het mogelijk om alle updates zelf uit te voeren. In de meeste gevallen werkt dit goed en mocht het fout gaan, dan is Trender beschikbaar om het probleem te analyseren en op te lossen.

Kosten

€ 0,- per maand, alle updates worden immers zelf doorgevoerd. Kosten bij inschakelen Trender ondersteuning: Standaard uurtarief.

Beschikbaarheid

Er wordt prioriteit gegeven aan dit soort meldingen, maar Trender kan niet garanderen om op exact dat moment te ondersteuning te bieden. Normaliter is dezelfde dag ondersteuning mogelijk.

Geschikt voor
 • Bedrijven met een medewerker/collega die handig is met hostingpakketten en WordPress.
 • Bedrijven die kosten willen besparen.

B) Updates

Trender kan alle updates periodiek uitvoeren. Dit is inclusief:

 • Back-up vooraf
 • Updaten WordPress, Thema en plug-ins.
 • Controle achteraf
Kosten

€ 45,- per website per maand, excl. BTW (geen vaste/verplichte looptijd)

Beschikbaarheid

Trender plant de werkzaamheden in, waardoor er direct capaciteit is, mocht er iets misgaan. Als er iets met de website gebeurt tijdens het updaten, dan wordt dit (kosteloos) binnen het abonnement opgelost.

Geschikt voor
 • Bedrijven die ontzorgd willen worden
 • Bedrijven met een minder technische achtergrond

C) Updates, verzekering & support

Alle updates van pakket B, maar nu inclusief:

 • Verzekering dat de website continu goed draait.
  Mocht er iets niet functioneren, dan lost Trender dit binnen het abonnement op.
 • Controle website (o.a. 404-pagina niet gevonden meldingen nakijken en oplossen).
 • Inclusief Wordfence Premium (extra beveiliging) t.w.v. $ 99,- per jaar.
 • Maandelijkse terugkoppeling werkzaamheden.
 • Ondersteuning bij website onderhoud. Bij vragen of opmerkingen helpt Trender (zonder meerkosten) mee. Dit kan zowel per e-mail als telefonisch. Daarnaast kunnen kleine werkzaamheden (als bijvoorbeeld een tekst vervangen) worden doorgegeven zodat Trender dit verwerkt.
Kosten

€ 95,- per website per maand, excl. BTW (geen vaste/verplichte looptijd)

Beschikbaarheid

Trender plant de werkzaamheden in, waardoor er direct capaciteit is, mocht er iets misgaan tijdens het updaten. Als er (buiten updaten) een melding komt van niet-correct functioneren, dan krijgt dit de hoogste prioriteit.

Geschikt voor
 • Bedrijven waarbij de website regelmatig veranderd/doorontwikkeld
 • Bedrijven die graag extra zekerheid willen
 • Bedrijven die liever niet zelf in de website werken

D) Webshoppakket

Alle updates van pakket C, maar is specifiek gericht op webshops. Deze bevatten meer systemen en koppelingen, waardoor onderhoud complexer is en updates extra controles vereisen.

Kosten

Maatwerk

Beschikbaarheid

Trender plant de werkzaamheden in, waardoor er direct capaciteit is, mocht er iets misgaan tijdens het updaten. Als er (buiten updaten) een melding komt van niet-correct functioneren, dan krijgt dit de hoogste prioriteit.

Geschikt voor
 • Webshops

Voorwaarden

 • Alle prijzen zijn exclusief BTW.
 • Geen verplichte looptijden.
 • Maandelijks opzegbaar door zowel Trender als de klant.
 • Nieuwe plug-in en tools worden in overleg geïnstalleerd. Bij het zelf installeren van verkeerde tools kan dit de website schaden. Hierbij kan Trender dan niet instaan voor de beveiliging en het correct functioneren van de website.
 • Medewerkers met beheerders-rechten dienen een veilig wachtwoord te gebruiken.
 • Het z.s.m. oplossen/repareren van websiteproblemen krijgt de hoogte prioriteit, maar er kunnen geen garanties of tijden worden gegarandeerd. Dit verschilt sterk per oorzaak. Diverse (mogelijke) problemen kunnen binnen een uur worden opgelost, maar het kan bijvoorbeeld ook een externe factor hebben (zoals een DDOS aanval).
 • Mocht een website niet correct functioneren, dan is Trender niet verantwoordelijk voor eventuele schade of omzetverlies.
 • Bij uitzonderlijke situaties kan ervoor worden gekozen om een (zo’n recent mogelijke) back-up terug te plaatsen.