Magento & Biedmeer webwinkels

Magento

Magento is het ideale systeem voor maatwerk webshops. Het systeem is gratis en de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel Magento met 1 klik geïnstalleerd kan worden, is een goede implementatie een heel ander verhaal. Het systeem is zo uitgebreid en complex om te customizen, dat een goede webshop al snel in de duizenden euro’s loopt. En dan is er nog geen garantie dat het goed is, zie bijvoorbeeld mijn blog over de KLM webshop. 7 maanden later is deze webshop nogsteeds een ramp. Magento biedt dus ideale mogelijkheden, maar het moet wel goed worden opgezet.

Webbased systemen

Er zijn nog honderden webshop systemen, van dure pakketten t/m  WordPress based (WooCommerce, niet eens zo’n verkeerd systeem). Een andere optie is een volledig webbased systeem. Er zijn diverse webshop aanbieders die een eigen CMS aanbieden waarin een webshop kan worden opgemaakt. De mogelijkheden zijn beperkter, maar bij een goed systeem, loopt de website altijd soepel.

Biedmeer

Van alle systemen die we bij Trender hebben geprobeerd is Biedmeer veruit de beste. De mogelijkheden qua lay-out zijn redelijk uitgebreid en bijna alle gewenste opties zijn al ingebouwd. Ook spelen ze snel op nieuwe ontwikkelingen in. Zo is het een van de eerste systemen die de optie aanbied om te voldoen aan de (afgrijselijke) cookie-wetgeving. Omdat ze veel gebruikers hebben, worden dit soort functies snel ontwikkeld en zit dit in de maandelijkse fee.

Doordat de website volledig bij Biedmeer wordt gemanaged, is de webshop houder wel van hun afhankelijk. Daar staat tegenover dat er nooit zorgen zijn voor verouderde software, hosting problemen, etc. En mocht er iets fout gaan, dan wordt dit kosteloos opgelost.

Hoewel Magento de duidelijke aanrader blijft voor maatwerk webshops, is Biedmeer het ideale systeem om in de online markt te beginnen. Mocht Biedmeer tegen barrières aanlopen, dan kan er altijd een overstap worden gemaakt naar een geavanceerder systeem.

Enkele Biedmeer webshops:

Biedmeer gebruiken?

Ook interesse in het gebruik van Biedmeer? Informeer dan naar de mogelijkheden. Direct een pakket afsluiten? Doe dat  a.u.b. via deze link, dan krijgt Trender een (kleine) commissie.