Gefeliciteerd Google!

27 september 2019

Vandaag viert Google haar 21e verjaardag. Dit is te zien aan de nieuwe doodle (afbeelding) op de homepage.

Google werd opgericht in 1997 door Larry Page en Sergey Brin. Zij hadden twee jaar gewerkt aan een gevorderde zoekmachine voor het opzoeken van informatie door middel van het internet. Al snel werd deze zoekmachine wereldwijd de populairste zoekmachine.

Hoewel Google eigenlijk officieel is opgericht op 4 september 1998, viert het bedrijf al jaren de verjaardag op 27 september.

Wat Google voor Trender betekent

Google speelt een hoofdrol op het gebied van online marketing. Google bezit veruit het grootste marktaandeel aan zoekopdrachten. Daarnaast heeft het bedrijf gedetailleerde informatie over de gebruikers, zodat advertenties relevanter en speciekier kunnen worden ingezet.

De meeste van onze diensten zijn mogelijk (en gemakkelijker) gemaakt door Google. Hoewel social media kanalen als Facebook en Instagram ook interessant zijn qua volume en marktaandeel, blijven websites het middelpunt van online marketing. Tevens komt het meeste relevante verkeer (voor de meeste klanten) vanuit Google. Daarnaast is Google Analytics ook marktleider op het gebied van statistieken. Dus zelfs voor de andere verkeersbronnen gebruikt Trender Google om alles te beoordelen en bij te sturen.

Nog wat leuke feitjes over Google

  • Google heette eerst Backrub;
  • Er is meer dan 16 miljoen kilometer afgelegd voor Street View;
  • Er worden per dag (meer dan) 3,5 miljard zoekopdrachten gedaan;
  • Bijna 90% van de inkomsten komen uit advertenties;
  • Het is het enige bedrijf dat ervoor wilt zorgen dat mensen zo min mogelijk tijd op haar eigen website besteden.

Doodle op 27 september 2019:

Eerdere Doodles op 27 september: