Nieuwe dienst: Facebook welkomstpagina’s

Het is al langer bekend dat Facebook ‘hot’ is en hoe meer fans, hoe ‘hotter’ je bent. Logisch, want fans zijn geld waard. Je kunt fans gratis bereiken en via de advertentiemethodes kun je hun vrienden weer targetten.

Welkomstpagina’s

Bezoekers moeten worden geactiveerd om de pagina ‘te liken’. Hier moet wel wat tegenover staan, bijvoorbeeld unieke content(inhoud) of een leuke actie. Standaard komt een bezoeker van een bedrijfspagina op het prikbord uit. Via een speciale welkomstpagina kunnen deze acties beter worden gecommuniceerd.

Hosting

Veel gebruikers bezoeken Facebook standaard via de beveiligde omgeving, te zien aan het ‘https’ vooraan in de URL. Wanneer een welkomstpagina geen beveiligde versie bevat, dan krijgt de bezoeker een foutmelding. Zie hieronder het voorbeeld van KLM:

Hoe meer obstakels, hoe minder likes. Vandaar dat ik de URL facebook-paginas.nl heb vastgelegd en dit domein werkt ook via https (d.m.v. een SSL certificaat). Hier kan ik nu pagina’s hosten zodat deze zonder foutmelding worden ingeladen op Facebook.

Geanimeerde pagina’s

Doordat zo goed als alles kan worden ingeladen, zijn de mogelijkheden onbeperkt. De meeste welkomstpagina’s bevatten nog enkel een afbeelding, maar hele animaties zijn mogelijk. Vandaar dat we bij Trender nu ook spetterende welkomstpagina’s maken. Bijvoorbeeld die van Brand Community met een slider:

Trender zelf heeft ook een nieuwe welkomstpagina. Deze is hier te bekijken. Omdat deze Facebook net nieuw is, bevat hij nog weinig leden. Zodra dit er meer zijn, plaatjes we uiteraard ook een ´Facebook like box’ op deze site. Later meer hierover.

Ook zo´n welkomstpagina?

Dat kan uiteraard. Afhankelijk van de wensen kan ik het zelf doen, of ken ik bedrijven die het voor u kunnen maken. Neem contact op voor de mogelijkheden!