Variabel Product Toevoegen

Stap 1:

Om een variabel product te maken moeten er verschillen zijn in de eigenschappen van dit product. U heeft bijvoorbeeld meerdere kleuruitvoeringen van het betreffende product.

In dit geval moet er eerst een eigenschap “kleur” aangemaakt worden waar we de betreffende uitvoeringen aan toe kunnen voegen. Dit doet u onder het kopje “Producten” en dan “Eigenschappen”. Hier kunt u aan de linkerkant een nieuwe eigenschap toevoegen.

Stap 2:

Voeg een nieuw product toe.

Stap 3:

Pas het producttype aan naar “Variabel product”

Stap 4:

Ga naar het kopje “Eigenschappen” onder “Productgegevens”.

Voeg de eigenschappen toe die van toepassing zijn op dit product.

Stap 5:

Voeg de productwaarden per eigenschap toe. Als er waarden zijn die nog niet zijn toegevoegd aan de Eigenschap kunt u deze via de knop “Nieuw item toevoegen” toevoegen.  Selecteer hier ook welke eigenschappen een variatie op dit product moet worden. Kies voor deze eigenschappen ook de “Gebruik voor variaties” knop. (Vergeet niet op “Eigenschappen opslaan” te klikken)

Stap 6:

Ga naar het kopje “Variaties”.

Let op: Als er hier een melding wordt gegeven dat er eerst variatie-eigenschappen toegevoegd moeten worden is er iets verkeerd gegaan bij het kopje “Eigenschappen” (Controleer of stap 4 t/m  6 goed zijn uitgevoerd)

Stap 7:

Als u voor elke mogelijke combinatie een variatie wilt maken kiest u “Variaties voor alle eigenschappen toevoegen”.

Let op: Indien u in dit product bij meerdere eigenschappen de knop “Gebruik voor variaties” heeft aangevinkt krijgt u variaties voor al deze mogelijke combinaties, dit kan bij meerdere eigenschappen met meerdere waarden snel oplopen.

Als u maar een enkele variatie per keer toe wilt voegen kiest u voor “variatie toevoegen” en dan kiest u zelf de waarden van elke eigenschap.

Stap 8:

Klik vervolgens op de productvariatie die u verder aan wilt passen, en vul de gewenste gegevens in.

Indien de waarden niet afwijken van wat er is ingevuld bij het hoofditem hoeft u hier verder niets aan te passen.

Vergeet niet uw product op te slaan.